سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کیس کامپیوتر چیست؟ نکات مهم در خرید انواع کیس کامپیوتر

کیس کامپیوتر چیست؟

کیس کامپیوتر محفظه‌ای است که تمامی سخت‌افزارهای مورد نیاز برای راه‌اندازی یک کامپیوتر درون آن نصب می‌شوند. کیس کامپیوتر با نام‌های دیگری مانند شاسی، تاور، بیس یونیت، یونیت سیستم، کابینت و محفظه نیز شناخته می‌شود. به طور کلی، کیس کامپیوتر به عنوان خود کامپیوتر نیز شناخته می‌شود. برای مثال، هنگامی که تعمیرکار کامپیوتر به شما می‌گوید که کامپیوتر را برای او بیاورید، منظور او فقط خود کیس کامپیوتر است.

 

بهترین برندهای کیس‌های کامپیوتر در دنیا شامل شرکت‌های NZXT، Xoxide و Antec هستند و در ایران، کیس‌های Green، Fater، Lianli و Corsair از برندهای مشهور محسوب می‌شوند.

 

در ادامه قصد داریم تا اطلاعات کاربردی و مفیدی را در رابطه با کیس‌های کامپیوتر و پارامترهای انتخاب آن‌ها در اختیار شما قرار دهیم.

انواع کیس کامپیوتر

کیس کامپیوتر چه مدل‌هایی دارد؟ انواع آن چیست؟ کیس‌های کامپیوتر بسته به اندازه و کاربرد آن‌ها مدل‌های خاص خود را دارند و بر همین اساس به دسته‌بندی‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند. لازم به ذکر است که انتخاب نوع کیس کاملاً به اندازه قطعات سخت‌افزاری داخل کیس کامپیوتر نظیر اندازه مادربرد، اندازه گرافیک و سایز رادیاتورهای خنک‌کننده بستگی دارد. بدین معنی که ابتدا باید نوع مادربرد، کارت گرافیک و رادیاتورها را مشخص کنیم و سپس نسبت به انتخاب کیس کامپیوتر مناسب اقدام کنیم.

 

Tower این نوع کیس‌ها که به کیس‌های ایستاده هم معروف هستند، خود نیز دارای مدل‌های مختلفی می‌باشند:

 

Full Tower: این نوع کیس کامپیوتر، بزرگ‌ترین نوع در کیس‌های ایستاده است که معمولاً برای کارهایی نظیر سیستم‌های ورک‌استیشن و کامپیوتر سرور استفاده می‌شود. همچنین برای افرادی نظیر گیمرها، ادیتورها و یا مشاغلی که نیاز به انجام کارهای گرافیکی سنگین دارند، کاربرد دارد. دلیل آن هم اندازه و ابعاد بزرگ مادربرد و گرافیک‌های قوی است که معمولاً برای این قطعات و سیستم خنک‌سازی آن‌ها نیاز به کیس کامپیوتر بزرگ‌تری می‌باشد.

Middle Tower: این نوع کیس‌ها اندازه متوسطی دارند که معمولاً برای محیط‌های خانگی و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. به دلیل کاربرد زیاد، این نوع کیس کامپیوتر بیشترین تقاضا را در بازار دارد.

Mini Tower: این مدل بیشتر برای کارهای سبک اداری و یا سیستم‌هایی که از منابع یک سرور قوی‌تر به صورت ریموت استفاده می‌کنند، کاربرد دارد. این نوع کیس‌ها در مقایسه با دو نوع کیس قبلی از اندازه، استحکام و ضخامت کمتری برخوردارند و به طبع هزینه کمتری هم دارند.

SFF: کیس‌های SFF که مختصر شده واژه (Small Form Factor) می‌باشد، شامل بسیاری از کیس‌های فشرده می‌شوند که برخی خوابیده و برخی ایستاده هستند. غالباً در این کیس‌ها از مادربردهای سایز کوچک استفاده می‌شود.

نکات مهم خرید انواع کیس

 

ابتدا مادربورد را انتخاب کنید:

انتخاب نوع و اندازه مادربورد یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید قبل از انتخاب کیس کامپیوتر به آن توجه کنید. مادربوردها بسته به امکانات و نوع کاربری در سایزهای متفاوتی ساخته می‌شوند. به طور کلی، اندازه‌های مادربورد در سه استاندارد اصلی Mini ATX (با ابعاد 170×170 میلی‌متر)، Micro ATX (با ابعاد 244×244 میلی‌متر) و ATX (با ابعاد 305×244 میلی‌متر) در بازار موجود است که باید برای انتخاب کیس کامپیوتر مناسب حتماً این اندازه‌ها را مد نظر قرار دهید.

 

به اندازه کارت گرافیک توجه کنید:

این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که قصد استفاده از کارت گرافیک‌هایی همچون RTX3090 یا RTX4090 دارید. این نوع کارت گرافیک‌ها به دلیل بزرگ و سنگین بودن، به کیس‌هایی با عرض زیاد مانند Full Tower نیاز دارند.

 

محل نصب واتر کولینگ را در نظر بگیرید:

با تجربه ای که داریم، برخی زمانها  موقع نصب قطعات در کیس کامپیوتر، این مشکل رخ می دهد که نصاب نمی‌تواند رادیاتوری که  سه فن دارد را در کیس قرار دهد، زیرا ابعاد رادیاتور واتر کولینگ بزرگ‌تر از محلی است در کیس برای آن در نظر گرفته شده. در این صورت، باید رادیاتور کوچک‌تری بخرید که این مساله هزینه بیشتری می سازد.

 

منبع تغذیه را فراموش نکنید:

از آنجایی که در بازار به همراه برخی از کیس‌ها، منبع تغذیه هم داده می شود، علاوه بر دقت کردن به ابعاد و ظاهر کیس، به ویژگی‌های Power نیز دقت کنید